Tak opět po delší době... , ale už to bude častěji :-)

24. 1. 2022, 09:28

Je další rok, když se napíše, vypadá tak nějak úhledně 2022, skoro samé dvojky, ani ta nula to moc neruší, vlastně ani nevím proč ty samé dvojky nemám až tak moc rád v takovém počtu. Možná proto ... kdysi, v roce 1997 jsme si s manželkou koupili nové auto, Fiat Punto to byl.

Je další rok, když se napíše, vypadá tak nějak úhledně 2022, skoro samé dvojky, ani ta nula to moc neruší, vlastně ani nevím proč ty samé dvojky nemám až tak moc rád v takovém počtu. Možná proto ... kdysi, v roce 1997 jsme si s manželkou koupili nové auto, Fiat Punto to byl. Celý zelený, v základní výbavě, na leasing a dostal poznávací značku PRK 12-02. Bylo to v červenci a bylo to v pátek. A přišlo pondělí, 7.7. 1997 a odpoledne bylo až po střechu utopené. Voda z Bečvy pěkně protékala i našim novým autem. A něco tam nechala... blatíčko a spoustu písku. Mysleli jsme si tehdy, že auto se odepíše a my dostaneme nové. Nestalo se tak. Někdo z pojištovny rozhodl, že se opraví. A cena opravy byla vyšší než cena nového auta. Něco neskutečného, co se dělo za věci. Nicméně auto se opravdu opravilo (ne samo), trvalo to asi čtvrt roku. Vyměnilo se na něm mimo karosérie snad úplně všechno. "Puntíčko" sloužilo po celou dobu leasingu, pak jsme ho prodali a světe div se, já jej viděl na benzince v Prostějově asi před půl rokem, stejná značka, stejná barva, jen už trochu prorezlé. Ale uznejte, vydrželo toho už dost :-). Proč jsem si na to vzpomněl? Ty dvojky na té SPZ a další dvojky v letošním letopočtu. Tak snad ty dvojky letos přinesou, jak říká klasik: " samá pozitiva a sociální jistoty" :-).
No ale o dvojkách jsem původně psát nechtěl. Spíš letošní rok bude o trojkách. Například pojedu (snad) do Nepálu na HimalyanXtri (https://himalxtri.com), což je již potřetí odložený závod na klasických ironmanských tratích, ale v dost netradičím prostředí. Když se podíváte na propozice, tak možná bylo dobře, z tréninkového hlediska, že se to odkládalo... mohlo a ještě stále může, více a snad i lépe natrénovat (možná :-)). To bude již 7. května. A pak, zase je to spojené s trojkou, jsem členem tříčlenné štafety, co poplave přes kanál La Manche, to má být mezi 11 a 19. červnem, jak počasí dovolí a lodivod přikáže, nebo zakáže. Vychází nám to teoreticky, že každý z nás třikrát poplave. No upřímně si neumím teď dost dobře představit, že budu muset 3x do studené vody (14.-16. st.C.) a třeba ve tmě :-( Brrrrrrr, i nyní při psaní se z toho ošívám po celém těle. A zatím nakonec spojení s trojkou, 2. července bych měl absolvovat, pokud přežiju ty dvě akci předtím, potřetí odložený Ironman Klagenfurt.
Když už byla řeč o dvojkách i trojkách, přidám ještě něco se čtverkou. Ale je to z jiného soudku než sport. Protože mnohem více než sportem, žiji již několik let, přesně teď čtvrtým rokem, jako zastupitel města a člen rady města Přerova. A jako jednatel společnosti Sportoviště Přerov s.r.o. spravující sportoviště v majetku města Přerova. To vše mě natolik zaměstnává, že mi někdy chybí energie na trénování (ono se taky v 53 letech není čemu divit, že :-) ). Stává se ale taky, že naopak sport mi pomáhá vyventilovat občasné negativní energie, nebo pokud se potřebuji nad něčím zamyslet, tak při běhání se to dělá velmi dobře. Hlava se okysličí, nemusí se přemýšlet nad tím, jestli mě na kole někdo "sejme" nebo u plavání "napálím" hlavou do stěny (už se mi to stalo). U běhu se ale nesmí třeba zapomenout v momentech velkých myšlenek :-), třeba odbočit správným směrem, aby se potom nestalo, že z 10km se stane, 30, nebo ze dvaceti klidně i 40. Pak přijde hlad a z krásných, pozitivních a ve skrze kvalitních myšlenek je rázem zlost na sebe a hlad. A známe to asi všichni (alespoň z reklamy na jednu nejmenovanou čokoládovou tyčinku), co hlad a nedostatek cukru způsobuje.
A to je pro dnešek asi vše, co jsem chtěl napsat. Je toho více a jinak, než jsem si při včerejším 20ti kilometrovém běhu namyslel (ta okysličená hlava :-) ). A příští týden se s vámi zase s něčím podělím.
Zatím se mějte co nejlépe a hlavně, ve zdraví. 

Další články