Začátek roku 2016

7. 1. 2017, 11:35

Máme tu pár dnů nového roku 2016. Spousta z nás bilancuje uplynulý rok, co se událo špatně, co bylo dobrého, co nás třeba posunulo dál a čemu se bylo...

Máme tu pár dnů nového roku 2016. Spousta z nás bilancuje uplynulý rok, co se událo špatně, co bylo dobrého, co nás třeba posunulo dál a čemu se bylo lepší vyhnout. A jelikož člověk je tvor inteligentní (snad, říkají to odborné knihy), tak určitě ví, co udělat lépe, čemu se bude naopak lépe vyhnout (případně komu se raději vyhnout), jak být spokojenější, radostnější a vypadat mladší. S tím posledním to asi bude nejtěžší, jelikož si tělo dělá co chce (to taky říkají v jedné slovenské písničce). Já se budu snažit více povalovat jako správný kavárenský povaleč, nebudu se účastnit triatlonových závodů jako aktivní závodník, budu více ležet v perličkových ranních koupelích, abych připravil své tělo na vrcholné výkony na ME masters v květnu v Londýně (zejména na 200P), nebudu rychle běhat, jen hodně a po kopcích, zejména v sérii Horská výzva, kde jsem pozván. A hlavně, budu se více učit a psát. Důvod? Dokončení magisterského studia na FTK UP Olomouc. Taky se budu snažit o klid v rodině a navozovat chvilky pohody a neprudění. A budu se snažit moc nepřibrat, abych nemusel měnit šatník. Určitě přibudou další zážitky, jako je návštěva divadla a baletních vystoupení, skvělé výsledky triatlonistů, které mám tu čest trénovat, další skvělé výsledky plaveckých veteránů jak na MČR, tak i na ME. Další více či méně očekávané věci nebudu rozepisovat. A abych nezapomněl, budu se snažit o častější psaní sem na blogneblog a ve zkratce (kdo to má číst ty mé dlouhé zprávy). A ještě o jednu věc se budu snažit, vyhýbat se lidem, co ubližují, parazitují a jinak se chovají anfer. A naopak, budu více otevřen lidem, kteří se mi snaží pomoct, poradit a myslí to se mnou dobře.
Všem, bez vyjímky, přeji v roce 2016 jen to nejlepší, pevné zdraví i nervy, spojenost v rodině i v práci. Přidávám přání i co největšího kusu štěstí a hlavně umění, to štěstí poznat a být na něj připravený.
Jaroslav Hýzl

Další články